Főmenü
Misszió
Rólunk
Ki olvas minket?
Oldalainkat 433 vendég és 0 tag böngészi
Miből készül a gumicukor?
A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója alapján a gumicukor: cukor, glükózszirup, esetleg invertcukorszirup és zselésítőanyagok felhasználásával készült, ízesített és színezett, öntéssel alakított, esetenként panírozott, gumiszerűen rugalmas, puha cukorka.
A szénhidrátok a gumicukor fontos alkotóelemei. Nemcsak azért, mert ezektől lesz édes a cukorka, hanem azért is, mert a glükózszirup miatt hosszabb ideig tárolható az édesség minőségromlás nélkül. A gumicukrot tehát kristálycukor, glükózszirup, keményítőszörp és invertcukorszirup felhasználásával állítják elő, majd a már kész masszát gyümölcslevekkel és aromákkal ízesítik, valamint zöldség-, gyümölcs- és növénykivonatokkal színezik – írta a Nébih.
Ezen kívül tartalmaz még zselésítőanyagot, legtöbbször zselatint, melyet leggyakrabban sertésből készítenek, bár már léteznek vegán változatok is, melyekbe pektin kerül.
(nosalty.hu)